Vlakte van Waalsdorp

Geplaatst: mei 13, 2008 in Uncategorized

Aan het einde van de middag een wandelingetje gemaakt in de richting van de Waalsdorpervlakte (Scheveningen). Het doel van de tocht door het vandaag uitgestorven duingebied is natuurlijk het monument, gelegen nabij de locaties waar 215 Nederlanders door de Duitse bezetter om het leven zijn gebracht. Zie http://www.erepeloton.nl.
Tevens zocht ik een Nederlandse munitiebergplaats op die voor 1939 hier is gebouwd. Er liggen tenminste twee van deze eenvoudige bunkers op de Vlakte van Waalsdorp. Een van deze twee ligt vrij goed zichtbaar langs een pad en was mij al bekend. De tweede ligt iets meer verscholen en was mij al die jaren ontgaan. Ook van deze bunker bleek inmiddels de deur opengebroken te zijn.
Wellicht liggen er meer Nederlandse militaire constructies uit het Interbellum verscholen in het duin. Ik trof in elk geval nog een bakstenen constructie aan, waarvan de achtergrond mij in elk geval niet duidelijk is. Een leuke verrassing waren nog de konijntjes die daar in de nabijheid vrolijk door het duin heen hobbelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s