Maginot Linie, PO La Ferté, Block 2

Geplaatst: januari 29, 2010 in Uncategorized

PO La Ferté, Block 2, originally uploaded by De Wattman.

In vervolg op de vorige posting, nog een foto van La Ferté. Dit is een kiekje uit een hele serie uit het album van een Duitse soldaat. Zoals gezegd, een vroege vorm van “battlefield tourism”. De foto toont block 2 van het “fortje”, met de door granaatvuur zwaarbeschadigde klok, en de door aangebrachte springstoffen uit zijn verband gerukte “tourelle AM”, een draaikoepel met geschut.

Advertenties
reacties
  1. Joop Koning schreef:

    Net als de ring van Amsterdam en vele andere linies was de verdediging van deze wat grote bunker gebasserd op ondersteunend vuur van naastgelegen forten en mobiele opstellinmgen. beide waren onvoldoende aanwezig. De vele doden vielen mede door het, bij de ontstane brand, niet sluiten van tussendeuren, Ook de vroegtijdige terugtrekking van de 3e DINA, deze vertrokken vroegtijdig met achterlating van alle bewapening. Ook de uitgevoerde tegenaanval van het 41 BCC tankbataljon verliep weing voortvarend, opstelling duurde twee volle dagen. Maar ook het dekkende “fort” Le Chesnois liet het afweten.

    Ga eens ter plaatse kijken, De bemanning stikte door de rook of sneuvelde, opvallend is dat een twee van de drie aanwezige officieren buiten de bunker sneuvelde of in ieder geval dood in een granaattechter de derde is binnen verstikt aangetroffen in een afgesloten kamer, waarschijnlijk heeft deze alle sleutels via een opening naar buiten geworpen zodat niemand zijn post kon verlaten.

    Ga eens ter plaatse kijken.
    .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s